Nyhedsbrev:

 

 
 

 

Nyhed

 

I nu længere tid har jeg taget laks ud af sortimentet, af etiske grunde. Det er nu lykkes mig at finde en laks som jeg atter kan tilbyde med god samvittighed. Laksen er fra færøerne og kan tilbydes fersk som koldrøget. en er en verden til forskel

 

Den røget Ø laks med den fantastiske smag forhandles via Kalu A/S i København,

 

og den ferske laks fås hos Hanstholm fisk og skaldyr i Hanstholm

 

Et produkt som jeg glæder mig til at levere fremover


 

 

Ø Laks - færøsk laks koldrøget på Samsø



Ø Laks er et 100% håndlavet produkt, som bygger på et gammelt håndværk sat ind i nye rammer, en råvarekvalitet helt i top, og tiden som en vigtig faktor.


Tradition, godt håndværk og nytænkning mødes i opskriften på den ultimative koldrøgede laks: Man tager en kvalitetsråvare og kombinerer den med tid, omhu, Samsøs klima, frugttræer, røg fra en god røgeovn samt salt. Resultatet er Ø Laks.


Laksen er fast i kødet og meget mør, farven er smuk og laksen har et godt bid og en letrøget smag, den har en eftersmagen af en nærmest rå laks med en delikat røgsmag og noter af frugttræer.


Laksen er færøsk og farmet uden brug af antibiotika og GMO. Når den ankommer frisk til Samsø, håndsaltes den og koldrøges herefter i røgovn specialfremstillet på Samsø. Der bruges tørret savsmuld fra frugttræer, der vokser i skovene på Samsø. Til sidst vakuumpakkes laksen, hvor den modner, så smagen kan sætte sig. Hele processen fra rå laks til koldrøget laks tager en uge og styres af Mikael Andreasen, der ejer Ø Laks og har dedikeret en stor del af sit liv til at skabe den bedste koldrøgede laks.  

 

 

 

 

Det Franske Hus - Skodsbølvej 51 - 6310 Broager - T: 73 44 10 04 - F: 73 44 10 94 - E: info@detfranskehus.dk